Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Kerk tussen de bomen

 2.252,00

Artikelnummer: p34 096.012
Onderwerpen: ,

Eeen zeer bijzonder werk van Leo Gestel. Het werk vertoont de sporen van een nog ‘jeugdige’ kunstenaarshand. Weinig experimenteel. Bijna traditioneel! De opbouw van dit kleine werkje Van Leo Gestel vertoont èn onzekerheid èn tegelijkertijd durf. Samen te vatten als een probeersel van een kunstenaar in de dop. Bescheiden kleurgebruik dat wellicht kwam omdat het beschikbare olieverf-kleurengamma uit nauwelijks meer dan wit en zwart bestond. Samengevat naar alle waarschijnlijkheid (mede ook al omdat deze olieverf nog niet is voorzien van zijn bekende signatuur) een jeugdwerk van hem.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerk tussen de bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina