Aanbieding!

Klaprozen

 155,00

Artikelnummer: p31 436.001

Maria was niet alleen een begaafde leerling die van haar vader het ‘vak’ leerde maar ze was tegelijkertijd een schilderes die haar eigen weg zocht. Dit stilleven is daar een bewijs van. De vrijheid die zij zich permitteerde om de schilderstijl van grootheden als Noltee, Pauwels en andere schaamteloos te imiteren en waar zij dat nodig vond te verbeteren is onmiskenbaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Sterre de Jong, M.

Maria Christina Jacoba Sterre de Jong werd op 16 maart 1904 in Blaricum geboren als dochter van de bekende kunstenaar J.F. Sterre de Jong e overleed op 1 april 1976 in Laren. Zij kreeg les van uiteraard haar vader Jacobus Frederik Sterre de Jong en ook van Gijsbertus Jan Sijthoff en Louise Marianne van Zijdveld. Als schilderes heeft zij vooral naam gemaakt met bloemstillevens en landschappen. Maria werkte haar hele leven in Laren; zij was dan ook lid van de Vereeniging van Beeldende ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sterre de Jong, M..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Klaprozen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina