Aanbieding!
Kunstenaar:Keus, Adriaan

Kleine Melm bij Soest

 87,50

Artikelnummer: p19 481.001

Een fraaie tekening van het platteland ergens boven Soest (de kleine meander van de Eem bij de Slaagseweg?). Onbekend is of deze kleurentekening een voorstudie was voor een later groot olieverfwerk? Desondanks een zeer dankbaar plaatje van een oorspronkelijk stukje Eem.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Keus, Adriaan

Adriaan Keus (voorkeursnaam: Adriaan Keus) werd op 7 september 1875 in Rotterdam geboren en overleed op 15 mei 1955 in Soest. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en was daarnaast leerling bij Hendrik Willem Mesdag die ook zijn raadgever was. Adriaan Keus werkte als kunstenaar zowel in Den Haag als in Putten (Gelderland), Baarn en Soest (Utrecht). Als schilder, aquarellist en tekenaar zijn van hem vooral (bos)-landschappen bekend. Keus...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Keus, Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kleine Melm bij Soest'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina