Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Knotwilgen aan waterkant

 1.500,00

Artikelnummer: CO 158.010
Onderwerpen: ,

Deze olieverf van De Kat lijkt op meerdere van zijn aquarellen en ook wel olieverven die hij in de loop der tijden al zwervend door de natuur (de Biesbosch?) heeft geproduceerd. Otto de Kat blijft een wonderlijk creatieve schilder die vooral op het raakvlak van abstractie en realisme de meest fraaie composities heeft weten te creëren. Dit schilderij valt zeker en vast in de categorie ‘overgangsschilderijen’ die de sprong van De Kat van naturalisme naar abstractie afbakent. Per saldo geven de vele schilderijen van De Kat in onze collectie een perfect beeld van de zoektocht van hem naar nieuwe uitingsvormen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 21.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Knotwilgen aan waterkant'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina