Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Knotwilgen

 1.000,00

Artikelnummer: CO 158.036
Onderwerpen: ,

Bomen spelen in het leven van Otto de De Kat een belangrijke rol. Ook op deze olieverf zijn het weer bomen – in dit geval knotwilgen – die alle aandacht opeisen. Met de rode gloed op de achtergrond (opkomende zon? ondergaande zon?) onderstreept Otto de Kat zijn fascinatie voor alles wat natuur is. Dit werk van hem moet mogelijk ook gezien worden als een overgangswerk van het precieze Haagse schildersdenken naar de vrije expressie. Dus feitelijk een zoeken naar andere manieren om indrukken vast te leggen. Ook dit schilderij valt ongetwijfeld in de categorie ‘overgangsschilderijen’ die de sprong van De Kat van naturalisme naar abstractie overbrugt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41.5 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Knotwilgen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina