Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Kubistisch landschap bomen

 1.450,00

Artikelnummer: p4 096.010

Een kenmerkende aquarel uit zijn experimenteerperiode qua vorm- en kleurgebruik. Leo Gestel signeerde soms met L.S. maar meestal met zijn volle naam of met zijn atelierstempel. Alleen al op basis van dit signeergedrag kan zijn werk in perioden worden ingedeeld. Eerst periode met zijn beverige voluit geschreven naam, vervolgens het gebruik van acroniemen in zijn tweede periode en tenslotte (vanwege zijn succes?) het atelierstempel in zijn ‘derde’ periode. We kunnen het hem echter niet meer vragen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel, gemengde techniek, potlood

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kubistisch landschap bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina