Aanbieding!

La Fileuse (van Nicolas Maas)

 69,00

Artikelnummer: p3 084.001

Een zeer knappe kopie van het beroemde schilderij van Nicolas Maas  ‘La Fileuse’ door de bekende reproductie-etser Flameng gemaakt. In de tijd dat de fotografie nog volop in ontwikkeling was, werden kopieën van beroemde kunstwerken vooral door kopiisten gemaakt. Flameng was ongetwijfeld de meest bekende en ook de meest begaafde. Dit is één van zijn vele producties die in de loop van zijn leven zijn ‘kopieer’tafel hebben verlaten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Grafiek

Diversen

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Cuyp, Albert

A(e)lbert Gerritsz Cuyp (naamvarianten: Aelbert Cuijp, Aelbrecht Cuijp, Albert Cuijp, Aelbrecht Cuyp, Albert Cuyp, Albrecht Cuyp, Aelbrecht Gerrtsz. Cuyp, Aelbert Kuip en Aelbrecht Kuip) werd in Dordrecht op 20 oktober 1620 en daar ook begraven op 15 november 1691. Vier jaar later stierf ook zijn vrouw. Albert Cuyp was een Nederlands landschapskunstschilder uit een vermaard Dordts kunstenaarsgeslacht. Hij was het enig kind van Jacob Gerritsz Cuyp, eveneens landschapsschilder en kreeg van h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cuyp, Albert.

Flameng, François

François Flameng werd op 6 december 1856 in Parijs geboren en overleed er op 28 februari 1923. Flameng volgde zijn technische opleiding aan de École des Beaux Arts in Parijs en bekwaande zich verder onder de hoede van Alexandre Cabanel, Edmond Hédouin en Jean Paul Laurens. Zelf trad hij later op als leraar van Jean Gabriël Domergue, Alphonse Germain-Thill, Charles Hoffbauer, Henri Lefort, Tony Georges Roux, Henri Vincent-Anglade en Émile Auguste Wéry. Flameng werkte niet alleen in Parij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Flameng, François.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La Fileuse (van Nicolas Maas)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina