Aanbieding!

La rentrée des bateaux de Pêcheurs

 123,00

Artikelnummer: p8 215.001

Een fraaie staaldruk van het beroemde Mesdagschilderij gemaakt door de zeer getalenteerde graveur L. Gaucherel. Het oorspronkelijke tableau verbeeldt de aanlanding van vissers voor de kust van Scheveningen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Signatuur

in de druk, l.o.

Stijl

Uitgever

Salon de 1879

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Mesdag, Hendrik W.

Hendrik Willem Mesdag (signeerde als H.W. Mesdag of met monogram M / HWM) die getrouwd was met Sientje van Houten en de neef van Laurens Alma-Tadema was, werd in Groningen op 23 februari 1831 geboren en stierf in Den Haag op 10 juli 1915. Hij werkte als kunstenaar zowel in Groningen, Oosterbeek, Brussel, Norderney (eiland) als Scheveningen. Ofschoon Mesdag officieel autodidact was leerde hij veel van zijn oudere collegae: Laurens Alma Tadema, Johannes Warnardus Bilders, Cornelis Bernard...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag, Hendrik W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'La rentrée des bateaux de Pêcheurs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina