Kunstenaar:Wiegman, Gerard

Landschap Overschie in 1930

 101,00

Artikelnummer: CO 347.001

Deze tekening werd laat in de herfst door Wiegman gemaakt: zie de uitpuilende hooischelf en reeds kale bomen. Deze door Gerard Wiegman vastgelegde boerderij aan de Schansweg geeft exact de sfeer van (het voormalige) Overschie in 1930 weer.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 17.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Stijl

Wiegman, Gerard

Gerard (Gerardus) Wiegman werd op 16 september 1875 in Delfshaven (Rotterdam) geboren en overleed op 28 juni 1964 in Schiedam. Wiegman volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Later was hij zelf weer leraar van Jan Baars en Albert Hendrik van Eynsbergen. Gerard was zowel tekenaar als kunstschilder en van hem zijn vooral (rivier)landschappen, stillevens en stads- en havengezichten bekend. Wiegman was lid van de Rotterdamse Kunstenaars-Sociëteit. Ver...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap Overschie in 1930'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina