Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Landschap bij Mülheim

 194,00

Artikelnummer: p7 189.018
Onderwerpen: ,

Ofschoon Frans Lebret vooral bekendheid genoot en nog steeds geniet als ‘schapenschilder / -tekenaar’ schuwde hij zeker ook andere onderwerpen – zoals portretten, genrestukken en landschappen – niet. Hier een landschapschets in de omgeving van het Duitse Mülheim gemaakt. Gestart als tekening en (vermoedelijk) later nog aquarelistisch bewerkt. Gezien de status van deze tekening / aquarel kwam deze al ergens in het midden van de 19de eeuw tot stand.

Opm. 1: niet / onduidelijk / mogelijk gesig neerd; l.o. geannoteerd ‘bij Mülheim’.

Opm. 2: mogelijk heeft een latere eigenaar de naam Frans Lebret (l.o.) met potlood overtrokken en aangevuld? met datagegevens over Lebret. Het handschrift duidt op dat van Lebret zelf maar het is ondenkbaar / zeer onlogisch dat hij zelf de datagegevens heeft toegevoegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel, gemengde techniek

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap bij Mülheim'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina