Aanbieding!

Landschap met boerderij

 325,00

Artikelnummer: p10 248.018

Werk van Henri-Joseph Pauwels blijft boeien, altijd weer. Zelfs zijn voorliefde voor armzalige boerderijen – op vele manieren op doek vastgelegd – vervelen nooit. Waarom? Door zijn vakmanschap? Door zijn scherpe waarnemingen? Allemaal belangrijke factoren. Maar zeker ook zijn oog voor details maken zijn werken tot ware kijkspektakels vaak nog versterkt door een perfecte balans tussen object en natuur. Met een halfdode boom (op het schilderij rechts) weet Pauwels de armzaligheid van het boerenleven nog eens extra te accentueren. Over kwaliteit gesproken! Het zal dan ook weinigen verbazen als Pauwels ooit nog eens de status van DE Vlaamse impressionist zal krijgen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina