Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Landschap sloot + paard en wagen

 1.500,00

Artikelnummer: CO 158.012
Onderwerpen: , ,

Een traditioneel werk van Otto de Kat in Haagse Schoolstijl. Kennelijk is hij pas op latere leeftijd gaan experimenteren met vorm en kleur. Dit werk is van uitzonderlijke kwaliteit en representeert de ‘klassieke’ periode van De Kat. Bijzonder is verder het zeer zuinige gebruik van verf; dit in tegenstelling tot zijn latere werk. Voor een goed overzicht van zijn creativiteit is dit doek een essentiële schakel.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap sloot + paard en wagen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina