Kunstenaar:Doeve, Eppo

L’enfance du Christ / Kerstevangelie / vastenavondsprookje / in Excelsis Deo

 124,00

Artikelnummer: CO 728.003

Een zeer zeldzame collage van vier op zich al weinig bekende etsen van Eppo Doeve met betrekking tot Kerstmis. Waarvoor of in wiens opdracht Eppo deze heeft gemaakt, is ons niet bekend. Maar daarom niet minder fraai!

De vier losse etsen zijn ook separaat toegevoegd als bijlage (zie ook CO 728.004 t/m .007). Uiteraard kunnen de etsen ook apart worden verworven (zie onder de betreffende nummers).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 64 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, geen, in de druk, l.o., r.o.

Stijl

,

Doeve, Eppo

Eppo Doeve [naamvariant: Josef Ferdinand Doeve; signeerde als DOEVE (aaneen)] werd op 2 juli 1907 in Bandung geboren en overleed op 11 juni 1981 in Amsterdam. Doeve was autodidact en werd desondanks op latere leeftijd zelf weer leraar (onder andere van Maurice Vanstaen). Eppo werkte als kunstenaar in Wageningen, Amsterdam, Naarden en Blaricum. Doeve was een veelzijdig kunstenaar [architect, aquarellist, beeldhouwer, cartoonist, etser, grafisch ontwerper, illustrator, lithograaf, meda...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeve, Eppo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'L'enfance du Christ / Kerstevangelie / vastenavondsprookje / in Excelsis Deo'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina