Kunstenaar:Doeve, Eppo

L’enfance du Christ

 49,00

Artikelnummer: CO 728.004

Een zeldzame, gezochte religieuze voorstelling van de ‘ets’hand van Eppo Doeve. Deze ets is er één van vier (zie ook CO 278.005, CO 278.006, .CO 278.007 tevens hier bijgevoegd ter info).

Ons is onbekend of deze etsen losstaand werden verspreid, de basis vormden voor bidprenten of kerstkaarten dan wel illustraties waren bij bijvoorbeeld een (Kerst)boek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20.5 × 11.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Doeve, Eppo

Eppo Doeve [naamvariant: Josef Ferdinand Doeve; signeerde als DOEVE (aaneen)] werd op 2 juli 1907 in Bandung geboren en overleed op 11 juni 1981 in Amsterdam. Doeve was autodidact en werd desondanks op latere leeftijd zelf weer leraar (onder andere van Maurice Vanstaen). Eppo werkte als kunstenaar in Wageningen, Amsterdam, Naarden en Blaricum. Doeve was een veelzijdig kunstenaar [architect, aquarellist, beeldhouwer, cartoonist, etser, grafisch ontwerper, illustrator, lithograaf, meda...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeve, Eppo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'L'enfance du Christ'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina