Aanbieding!
Kunstenaar:Worm, Piet

Lezende clown

 79,00

Artikelnummer: p41 1247.002

In den beginne verschenen de Kinderboekenweek geschenken nog niet in boekvorm maar in de vorm van posters, knip- / bouwplaten of anderszins om naar te kijken of mee te knutselen in oplagen van enkele tienduizenden. Het zal weinigen verbazen dat vanwege de doelgroep vrijwel alle geschenken zijn gesneuveld of minimaal zwaar beschadigd of zelfs compleet verknipt. Het is dan ook uitzonderlijk dat Caput Ovis een nog geheel in tact zijnd exemplaar uit het jaar 1955 (het eerste boekenweekgeschenk) van Piet Worm voor haar collectie heeft weten te verwerven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

,

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Worm, Piet

Piet Worm (naamvariant: Petrus Johannes Fransiscus Maria Worm; signeerde als Piet Worm) werd op 17 september 1909 in Alkmaar geboren en overleed op 7 mei 1996 eveneens in Alkmaar. Hij was gehuwd met Tia Wiegman. Piet volgde kunstzinnige opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij André J. Verhorst (tijdelijk medew...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Worm, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lezende clown'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina