Aanbieding!

Logger op de helling

 82,00

Artikelnummer: p43 839.004

Hout- en linoleumsneden vormen feitelijk de meer grove variant in de categorie gravures. Maar sommige kunstenaars zijn zo in snedetechnieken bedreven dat hun werkstukken meer dan applaus verdienen en ook krijgen. Sterker nog: het zijn de meer geliefde kunstvormen van menig Nederlander, zeker in de 20ste eeuw. Willem Jans Dijk is z’n representant! Hij ontbrak dan ook zelden in 20ste eeuwse grafiekmappen die destijds vaak jaren aaneen verschenen. Niet in de laatste plaats samengesteld en verzorgd door bekende kunstverenigingen of uitgevers. Zie ook zijn andere werk in onze verzameling (waaronder ook een tekening van zijn hand).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 47 × 59 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Dijk, Willem Jans

Willem Jans Dijk (monogrammeerde als WJD met JD aaneen) werd op 15 februari 1881 in Tytsjerksteradiel geboren en overleed op 23 oktober 1970 in Den Haag. Dijk volgde geen specifiek klassieke kunstopleidingen en was dus de facto autodidact. Wel volgde hij lessen bij Dirk Hidde Nijland. Willem Jans was als kunstenaar afwisselend werkzaam in Bergum (Tytsjerksteradiel), Groningen stad, Makkum (Wûnseradiel), Nieuwkoop en Den Haag. Dijk was ondanks het ontberen van specifieke kunstopleidin...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijk, Willem Jans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Logger op de helling'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina