Aanbieding!
Kunstenaar:Völlmer, Frans

Madonna met Kindeke Jezus

 97,50

Artikelnummer: CO 425.003

Een intrigerende olieverf van Frans Völlmer! We zien hier twee tegenstrijdige gedachten bij hem. Enerzijds de kunstenaar die de emoties – bij het ‘geloven’ behorend – probeert vast te leggen en anderzijds de kunstenaar die door relatief eenvoudige vlakverdelingen een ontwerp maakte voor bijvoorbeeld een later glas-in-lood raam, metselwerk o.i.d.. Tenslotte was  – om op dit laatste aspect in te gaan – Völlmer naast monumentaal kunstenaar ook glas-in-lood kunstenaar. Bij het laatste blijft de vraag onbeantwoord of dit raam of monument ooit werd gerealiseerd of dat het als ontwerp verdween als olieverf in de vergetelheid.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 74 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Völlmer, Frans

Frans Völlmer werd op 26 februari 1913 in Den Haag geboren en overleed op 24 februari 1961 in Wassenaar. Frans Völlmer was autodidact. Later werd hij wel leraar van Gerard Marchée en Tim Vredevoort. Völlmer was een zeer reislustig kunstenaar die echter vaak in en om Den Haag werkte. Aan Frans Völlmer kunnen vele kwalificaties worden gegeven: van monumentaal kunstenaar tot (wand)-schilder (onder andere zijn muurschilderingen in de Landbouwhogeschool Wageningen van zijn hand), tekenaar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Völlmer, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Madonna met Kindeke Jezus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina