Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Makrelen op een schaal

 2.100,00

Artikelnummer: CO 158.026
Onderwerpen: ,

Dit is andermaal een topwerk van de zeer begenadigde Dordtse schilder Otto de Kat. Een schilder, die zijn eigen weg zocht en zich nauwelijks door collegae liet beïnvloeden. De brutaliteit van zijn kleurgebruik zijn kenmerkend voor al zijn werk en ook hier weer geeft Otto de Kat je het gevoel ‘waar heb ik dat meer gezien’. De verklaring daarvoor is waarschijnlijk dat hij vooral een voorbeeld was voor zijn omgeving.

Genummerd werk: 19.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Makrelen op een schaal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina