Aanbieding!
Kunstenaar:Matema, Dick

Marika Rökk in Kora Terry

 17,50

Artikelnummer: 2A 630.001
Onderwerpen: , ,

Dick Matena maakte deze strip / litho in opdracht van het tijdschrift ‘De Boekenwereld” als bijlage. De voorzijde verbeeldt deel 2 en de keerzijde (1de foto) deel 2 van Kort Amerikaans van Jan Wolkers (eigenlijke naam: Eric Poelgeest) en tevens portretten van alle hoofdrolspelers in Kort Amerikaans.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 62 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Matema, Dick

Dick Matema werd op 24 april 1943 in De Haag geboren. Hij trad reeds op 17-jarige leeftijd in dienst bij Maarten Toonder, werd er opgeleid tot striptekenaar en werkte er tot 1968. Daarna ging hij verder als ZZP-er. Zijn specialisme is ontegenzeggelijk 'het stripverhaal'. Dick Matema vielen meerdere vakprijzen ten deel waaronder in 1986 de Nederlandse Stripschapsprijs en in 2003 de Vlaamse Staatsprijs voor het Beeldverhaal. Dick Matena verwierf vooral brede bekendheid door het 'ver...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Matema, Dick.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Marika Rökk in Kora Terry'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina