Aanbieding!

Meisje met wastobbe bij waterpomp

 137,00

Artikelnummer: p28 328.001

Een ontroerende aquarel van een zeer bezige – de was schrobbende – dienstmaagd. Zelfs de gans die toekijkt heeft minder te doen. Vermeulen weet desondanks door subtiel kleurgebruik een ongekende romantische waas te leggen over een in feite weinig romantisch onderwerp.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vermeulen, M.C.T.

Marius Cornelis Thomas Vermeulen werd op 19 januari 1868 in Tilburg geboren en overleed op 26 maart 1941 in Amsterdam. Vermeulen volgde een opleiding aan het Rijksinstituut tot Opleiding van Tekenleraren (Rijksnormaalschool) onder de leiding van Jan Derk Huibers. Hij werkte zowel in Edam als in Amsterdam, Nieuwer-Amstel en Watergraafsmeer als schilder, tekenaar, aquarellist. Daarnaast ook als professionele docent op een Ambachtschool. Van hem zijn vooral landschappen, stillevens en z...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vermeulen, M.C.T..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Meisje met wastobbe bij waterpomp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina