Aanbieding!

Moeder met kind

 55,00

Artikelnummer: p14 457.001

Hier een buitengewoon fraaie litho van de Dordtse leerling Hendrik  Albert van Trigt van de beroemde – eveneens Dordtse kunstenaar – Arie Scheffer. Van Trigt geen – evenals Scheffer – lid van het bekende Dordtse Teekengenootschap Pictura – was een meer dan begaafde kunstenaar. Helaas ernstig onderschat en vrij onbekend gebleven ondanks dat Prof Jan Veth de nodige aandacht heeft besteed aan deze Dordtse kunstenaar. Desondanks levert het zoeken op de website van het Dordrechts Museum op ‘Trigt‘ geen enkel resultaat op. Jammer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

autogram, in de druk, l.o., m.l.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Trigt, Hendrik Albert van

Hendrik Albert van Trigt (voorkeursnaam: Hendrik Albert van Trigt; monogrammeerde als VT of vT) werd op 22 oktober 1829 in Dordrecht geboren en overleed op 6 juni 1899 in Heiloo. Van Trigt volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Tekenacademie eveneens in Den Haag. Tevens was hij leerling bij Jacobus Everhardus Josephus van den Berg, Henri Leys, Ary Scheffer en Jan Dam Steuerwald; daarnaast werd hij vooral ook door Van den Berg, Steuerwald, Scheffer en...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Trigt, Hendrik Albert van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kind'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina