Aanbieding!
Kunstenaar:Pronk, C.

Moeder met kinderen aan het strand

 88,00

Artikelnummer: p32 255.001

Er zijn ook hedendaagse schilders die het traditionele schilderen hoog in hun vaandel hebben staan. Pronk is hier een voorbeeld van. Dit schilderij lijkt rechtstreeks uit de roman ‘Op hoop van zegen’ van Herman Heijermans te zijn weggelopen. Het is een goede zaak dat in een tijd dat tradities en gewoonten achteloos worden weggeworpen en ingeruild voor obligate modes en vrijetijdsbestedingen er nog kunstenaars zijn die hiervoor wel oog hebben. Dit schilderij zal op termijn zeker van een mooi schilderij tot een antropologisch ‘document’ worden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Pronk, C.

Onbekend om welke Pronk het hier gaat. Vermoedelijk een jonge schilder afkomstig ui Volendam. Nadere gegevens ontbreken.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pronk, C..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kinderen aan het strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina