Aanbieding!
Kunstenaar:Veth, Jan

Moeder met zuigeling (n. Josef Israëls)

 87,50

Artikelnummer: CO 113.003
Onderwerpen: ,

Een fraai litho (naar een idee van Josef Israëls?) van een moeder met haar zogende kind. De voorstelling maakt meer dan een knipoog naar Josef Israëls. Onbekend is of het een improvisatie betreft of een kopie van een bestaand schilderij van Israëls. De uitvoering suggereert het laatste omdat rechts onder een signatuur valt te ontdekken die sterk aan die van Israëls doet denken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15.5 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, r.b.

Stijl

Veth, Jan

Jan Veth [naamvarianten: Jan Pieter Veth, Jan Pieter (dr.) Veth, Henric van Gooyen, Samuel van Hoogstraten (monogram: Sv.H.), J. Staphorst, G.H.C. Stemming, Van Doornik en de Kempenaere; signeerde meestal met Jan Veth, JV of J V ineen] werd op 18 mei 1864 in Dordrecht geboren en overleed op 1 juli 1925 in Amsterdam. Hij volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was daarnaast leerling van August Allebé, Antoon Derkinderen, Johann Wilhelm Kaiser en Adria...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met zuigeling (n. Josef Israëls)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina