Aanbieding!
Kunstenaar:Weijns, Jan Harm

Molen bij Ridderkerk?

 710,00

Jan Harm Weijns was een impressionist van grote klasse. Zijn werk valt zonder meer qua kwaliteit te vergelijken met dat van Willem Maris, De Zwart en Breitner. Ondanks een relatief grove manier van schilderen weet hij details in een landschap onnavolgbaar de accentueren. Hier zien we de korenmolen aan de Ringdijk (voorheen Eenigendijk) in Ridderkerk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Stijl

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Vindplaats origineel

privé

Weijns, Jan Harm

Jan Harm Weijns werd in Zwolle geboren op 6 december 1864 en overleed in Rotterdam op 14 december 1945. Volgde een opleiding op de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en behaalde daar zijn acte MO Tekenen. Als leerling van Jan Derk Huibers bekwaamde hij zich verder als aquarellist, schilder en tekenaar. Werd later zelf tekenleraar in Enschede en docent aan de Teekenacademie te Rotterdam. Weijns woonde en werkte achtereenvolgens in Zwolle, Amsterdam en weer in Zwolle,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weijns, Jan Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen bij Ridderkerk?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina