Aanbieding!
Kunstenaar:Schmidt, F.

Molen ‘De Nagtegaal’ Dordrecht

 100,00

Artikelnummer: p9 281.001

en historisch document van een reeds lang geleden gesloopte (bovenbouw in 1930 en de rest pas in 1965) houtzaagmolen annex loonzagerij ‘De Nagtegaal’. Deze molen stond ooit op de hoek van de Oranjelaan en de Noordendijk in Dordrecht en enkele eeuwen geleden (vóór 1750) nog in Leiden als volmolen ‘Het Fortuin’. Naast de historische waarde van deze aquarel is het een zeker zo interessant geschiedkundig document hoe het ‘buitengebied’ van Dordrecht er destijds (rond 1925) moet hebben uitgezien.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Schmidt, F.

F. Schmidt heeft als teken?docent in Dordrecht gewerkt. Hij gaf daar onder andere les aan Jan Kennedy. Vermeld in Scheen (onder het lemma Kennedy).

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schmidt, F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen 'De Nagtegaal' Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina