Aanbieding!

Molen in rivierlandschap

 157,50

Artikelnummer: p13 014.002

Dat vakmanschap en schilderstraditie kan leiden tot fraaie resultaten toont deze gouache van Bach ondubbelzinnig aan. Enerzijds verfijnden destijds kunstenaars – ook binnen Pulchri Studio – hun technieken meer-en-meer terwijl anderen – soms op verkramping af – zochten naar nieuwe methoden van expressie. Bach behoort zonder meer tot de traditionalisten onder hen. Misschien wel daarom wordt zijn werk ook heden ten dage nog steeds zeer gewaardeerd.

Traditioneel op het oubollige 1) af ingelijst.

1): Binnen Caput Ovis worden zoveel als mogelijk oorspronkelijke belijstingen behouden als teken des tijds.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34.5 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bach, Johannes M.

Johannes Martines Bach is in Den Haag geboren op 2 januari 1866 en stierf ook in Den Haag tijdens de 2de Wereldoorlog op 30 september 1943. Was zij gehele leven werkzaam als (glas)-schilder, tekenaar en kalligraaf. In Den Haag volgde hij een opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten. Hij verdiende zijn brood later echter vooral als leraar aan de Ambachtsschool. Verder leerde hij de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak vooral van Simon van den Berg, Frits Jansen, Joha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bach, Johannes M..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen in rivierlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina