Aanbieding!
Kunstenaar:Essers, Bernard

Monniken onderweg

 48,00

Artikelnummer: k4 736.002

Bijna spottend beeldt hier Bernard Essers de kloosterdiscipline uit als een soort van militaire formatie. Bijzonder interessant zou het antwoord kunnen zijn op de niet meer aan Essers te stellen vraag waarom boven één (de derde monnik van rechts) Essers zijn monogram ‘E’ heeft geplaatst. Was hij zo anti- paaps? Verzette hij zich tegen elke maatschappelijke conventie of was het eerder een symbolische daad ter ondersteuning van de in Nederland destijds heersende ‘gebroken geweertjes’-sfeer? Los van mogelijke antwoorden op deze vragen is dit gewoon een zeer fraaie houtsnede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11 × 8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Signatuur

autogram, in de druk, m.m.

Grafiek

Samenstelling collectie

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Essers, Bernard

Bernard Essers (naamvariant: Dee Essers; monogrammeerde als BE., BE aaneen of met de B 'gespiegeld') werd op 11 maart 1893 in Kraksaan (Ned.-Indië) geboren en overleed op 13 mei 1945 in Doniawerstal (gem. Skarsterlân). Bernard volgde kunstzinnige opleidingen op de Hendrick de Keyserschool in Amsterdam, aan het Royal College of Art in Londen en aan het Tekeninstituut "Piersma' in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij Johannes Graadt van Roggen. Hij was als kunstenaar op vele plaatse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essers, Bernard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Monniken onderweg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina