Aanbieding!
Kunstenaar:Sluiter, Willy

Naar Marseille en de Rivièra

 72,50

Artikelnummer: CO 289.010

Willy Sluiter werd mede ‘wereld’beroemd door zijn kleurrijke en sprekende posters. Hij maakte er vele tientallen. Vooral kleurrijk en eenvoudig getekend. Hij was dan ook een meester in het weglaten opdat de kernboodschap er des te meer uitsprong. En dat deed Sluiter ook als hij illustraties maakte voor kinderboeken. Niet voor niets werd hij tot erelid van de Society of American Illustrators en de Philadelphia Art-Club gemaakt!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 42 × 59.5 cm
Diversen

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, m.l., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naar Marseille en de Rivièra'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina