Aanbieding!
Kunstenaar:Waterman, Jan

Nieuwe haven Dordrecht

 379,00

Artikelnummer: p30338.001

Een prachtig doek van de Nieuwe Haven te Dordrecht – min-of-meer – in de stijl van Andreas Schotel (diffuus licht) geschilderd. Het schilderij moet zeker enkele tientallen jaren geleden zijn geschilderd omdat op het doek nog de drijvende loods van de K.D.R.Z.V. te zien is.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Waterman, Jan

Jan Waterman is vermoedelijk een pseudoniem voor André Kramer en werd in Emmer-Compascuum geboren in de twintiger jaren van de vorige eeuw. André was een echte amateurschilder die oorspronkelijk werkte (vanaf 1961) bij Matex in Vlaardingen. André woonde op latere leeftijd in Cuijck, was een echt watermens en naast schilderen, tekende en schreef hij veel in zijn vrije tijd. Vermoedelijk ontleende hij zijn pseudoniem aan de liefde voor zijn boot en vooral het water. André zwierf met...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Waterman, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwe haven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina