Aanbieding!
Kunstenaar:Sadée, P.L.J.F.

Op land werkende vrouwen in klederdracht (kopie / detail)

 28,50

Artikelnummer: p6 270.001

Detail van één van zijn buitengewoon fraaie ‘olieverven gekopieerd. Met zichtbare liefde voor landschap en figuren dor hem geschilderd in de stijl van de Haagse School. Slechts weinigen konden bij de kunstenaar Sadée in de schaduw staan en tot op de dag van vandaag worden werken van Sadée dan ook gekoesterd door zowel museumdirecties als particuliere verzamelaars (zie ook de foto van het origineel).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Diversen

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Rijksmuseum, Amsterdam

Sadée, P.L.J.F.

Philip Sadée (naamvariant: Philip Lodewijk Jacob Frederik Sadée; signering: Ph. Sadée) werd op 7 februari 1837 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 14 december 1904. Hij kreeg les van Jacobus Everhardus Josephus van den Berg. Daarnaast reisde hij veel en maakte studiereizen (naar Duitsland waar hij er onder andere samen met J.J. van de Sande Bakhuysen studeerde, België, Frankrijk en Italië in het bijzonder in Venetië). Op latere leeftijd werd hij tekenleraar aan de Tekenacademie ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sadée, P.L.J.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op land werkende vrouwen in klederdracht (kopie / detail)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina