Aanbieding!

Op ons nieuwe huis

 734,50

Artikelnummer: 017 492.002

Een zeer fraaie aquarel in de stijl van onder andere Vlaminck, Jongkind e.v.a. geaquarelleerd. De intrigerende titel ‘Op ons nieuwe huis’ roept de vraag op of het zijn eigen huis was of (in opdracht geaquarelleerd) andermans huis? Los van deze vraag: het is een meesterwerk van de ten onrechte nog steeds in de schaduw van zijn vader Jan Sluijters staande kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Sluijters Jr., Jan

Jan Sluijters Jr. werd op 9 januari 1914 geboren in Amsterdam en overleed in juni 2005 in Hilversum. Hij was de zoon van Jan Sluijters Sr. (1881 - 1957) en de broer van Lous en Eliza Sluijters. Hij volgde opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Daarnaast was hij leerling van zijn vader Jan C.B. Sluijters Sr. en Hendrik Adriaan v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Jr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op ons nieuwe huis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina