Aanbieding!

Opa met kleinkinderen op bank

 133,00

Artikelnummer: p28 253.003
Onderwerpen: , ,

Louis van der Pol is altijd als kunstenaar wat in de schaduw van grote namen als Louis Apol e.a. blijven steken. Wij schreven dit al eerder bij CO 253.002. Terecht of niet, begenadigd kunstenaar was hij zeker. Als je zou denken dat deze aquarel van de hand van Jeanne Bieruma Oosting of Dirk Filarski was – om maar eens wat te stellen – was dat zeker niet ondenkbaar. Of dit terecht is, kan uiteraard alleen de kunstliefhebber vaststellen. In ieder geval bewijst hij met deze aquarel zeker in de eredivisie van de kunstenaars thuis te horen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pol, Louis van der

Louis van der Pol geboren in 1896 en is gestorven in Abcoude in 1982. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Louis van der Pol schilderde met een zeer losse hand en combineerde een impressionistische stijl met een brutale kwastvoering. Vanaf 1920 was hij vooral werkzaam als kunstenaar in Parijs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pol, Louis van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Opa met kleinkinderen op bank'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina