Aanbieding!

Open landschap met bomengroepen

 1.506,00

Artikelnummer: p15 342.002
Onderwerpen: ,

Dat Johan Weissenbruch niet alleen goed met olieverven wist om te gaan is algemeen bekend maar dat hij ook aquarellen-juweeltjes heeft gemaakt is veel minder bekend. Dit is er één van (incl. oog voor details: dieren en mensen ontbreken niet op dit kleine tableautje en creëren een  meer dan huiselijk sfeer).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20.5 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Weissenbruch, J.H.

Hendrik Johannes (Jan Hendrik) Weissenbruch werd op 30 november 1824 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 14 maart 1903. Hij was de vader van Willem Johannes Weissenbruch (1864-1941). Weissenbruch kan gerust worden beschouwd als één van de grondleggers van de Haagse School en zeker als één van de belangrijkste representanten van deze school. Het tekenen werd hem tussen 1840 en 1843 bijgebracht door J.J. Löw. Van 1843 tot 1850 volgde hij een avond-opleiding aan de Haagsche Academi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, J.H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Open landschap met bomengroepen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina