Ora et Labora

 12,00

Artikelnummer: CO 642.003
Onderwerpen: , ,

Deze houtgravure werd gesneden door A. Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van het ‘museum’ Caput Ovis: www.caputovis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Charles Rochussen.

 

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23.9 × 16 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

,

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, r.o.

Stijl

Rochussen, Charles

Charles Rocussen (monogrammeerde als CR) werd op 1 augusus 1814 in Kralingen geboren en overleed op 22 september 1894 in Rotterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg er les van onder andere Wijnand Nuijen en Antonie Waldorp. Als leraar telde hij later onder zijn leerlingen onder andere August Allebé, George Hendrik Breitner en Hendrik Adriaan Christiaan Dekker. Als aquarellist, etser, illustrator, lithograaf, ontwerper, schi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rochussen, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ora et Labora'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina