Aanbieding!
Kunstenaar:Oost, H. van

Oud Amsterdam bij nacht

 194,00

Artikelnummer: p27 495.001

Amsterdam werd en wordt nog altijd door vele kunstenaars in woord en beeld vastgelegd. Soms met groot succes (denk maar aan de Gijsbrecht van Joost van den Vondel tot aan de Groninger Ploeg vertegenwoordiger Dykstra; zie ook CO 66.5). Dit zeer fraaie, bijna mystieke doek van de vrijwel onbekende kunstenaar Van Oost (wie heeft meer informatie over deze kunstenaar?) is een meer dan geslaagde poging om Oud Amsterdam vast te leggen. De ‘leeftijd’ van dit doek valt moeilijk in te schatten maar er was kennelijk al elektriciteit gezien de talrijke verlichte huisramen. Verder valt op het ontbreken van elke vorm van vervoer (karren, auto’s, fietsen). Evenmin zien we verlichte uithangborden. Conclusie: eind negentiende begin twintigste eeuw?

In klassieke , zeer lichtbeschadigde 19de eeuwse lijst gevat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

,

Oost, H. van

Geen informatie over voorhanden.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Oost, H. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oud Amsterdam bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina