Paardenkar bij boerderij

 378,00

Artikelnummer: CO 070.004

Tekenen, aquarelleren, werken met olieverf, op alle techniekmarkten stond Doeleman zijn vakmannetje. Deze tekening doet in de verte wel wat denken aan de composities van Hobbema en Weissenbruch maar dan wel met een geheel eigen karakter. Dit eigene bereikt Doeleman vooral door te kiezen voor zachte potloden (3B?, 6B?). Door deze keuze krijgt het geheel een etherische zweem die doet denken aan het ochtendgloren na optrekkende mist.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst

Stijl

Doeleman, Johan Hendrik

Johan Hendrik Doeleman, geboren op 5 maart 1848 te Rotterdam en gestorven in Voorburg op 10 mei 1913. Doeleman volgde geen specifieke kunstopleiding en kan worden beschouwd als een autodidact. Vanaf 1877 was hij zelf leraar aan de tekenacademie te Rotterdam en werd er later zelfs benoemd tot lid van verdienste. Werkte aanvankelijk in de omgeving van Haastrecht (de huidige gemeente Vlist) en vanaf 1899 vooral in Den Haag. Zijn favoriete onderwerpen waren land-,bos-, en duinlandschappe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeleman, Johan Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paardenkar bij boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina