Petrus Bertius, Theoloog, Historicus, Geograaf, Cartograaf

 7,50

Artikelnummer: CO 1349.013
Onderwerpen: , , ,

Deze gravure van Reinier Vinkeles naar het portret van Jacobus Buys van Petrus Bertius, Theoloog, Historicus, Geograaf, Cartograaf, werd door een voor ons onbekende uitgever verspreid.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 8.8 × 15.2 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vinkeles, Reinier

Reinier Vinkeles werd op 19 juni 1741 in Amsterdam geboren en overleed op 30 januari 1816 eveneens in Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Amsterdamse Stadstekenacademie. Hij was onder andere leerling bij Jacques-Philippe Le Bas en Jan Punt. Onder zijn latere eigen leerlingen telde hij onder andere Jacob Ernst Marcus, Jacobus Millies, Abraham Vinkeles, Harmanus Vinkeles (1745-1804), Johannese Vinkeles en Daniël Vrijdag. Reinier was naast (pen)tekenaar ook actief als ets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vinkeles, Reinier.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Petrus Bertius, Theoloog, Historicus, Geograaf, Cartograaf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina