Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Picturamodel met mand op hoofd

 205,00

Artikelnummer: k2 189.007

De tekenvaardigheid van Lebret is bijna spreekwoordelijk. Zo ook deze tekening. Weergaloos wordt een werkvrouw met vermoedelijk een wasmand op haar hoofd neergezet. De vraag is of deze tekening is gemaakt in zijn ‘Indische’ periode of in de tijd dat hij werkzaam was in Dordrecht maar lonkend naar de beelden die hij in Indië had opgedaan.

Aantekening keerzijde door kunsthandel Vermeulen / Dordrecht.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Picturamodel met mand op hoofd'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina