Aanbieding!

Place Beaubourg, Paris III

 79,00

Artikelnummer: p40 020.005

Naast schilderen blijkt Henk Bellaard ook een zeer verdienstelijk tekenaar. Ofschoon we niet zeker weten of deze tekening als eindproduct was bedoeld of als ontwerp voor een later schilderij. We hebben echter geen olieverven van hem gevonden die daarop wijzen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 26 cm
Afwerking

passe-partout

Overig

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

privé

Bellaard, Hendrik J.

Hendrik Johannes Bellaard werd op 16 november 1896 in Dordrecht geboren en overleed op 14 maart 1975 in Hilversum. Bellaard werkte zowel in Dordrecht, Utrecht, Bilthoven als Groenekan (Maartensdijk). Hij was leerling van Gerrit van Dokkum en Rinus Reus. Bellaard schilderde, aquarelleerde, tekende en pastelleerde en gaf les aan de academie Artibus te Utrecht. Zijn eigen onderwerpen betroffen zowel bos- en (rivier)landschappen, haven- en dorpsgezichten als stillevens. Bellaard wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaard, Hendrik J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Place Beaubourg, Paris III'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina