Kunstenaar:Bout, Daan

Ploegarbeid

 35,00

Artikelnummer: CO 2069.001

4 PK maar dan echte pk’s! Amper 100 jaar geleden was dit nog dé methode om de aarde open te scheuren ter voorbereiding van het zaaien.

Hooguit werd er destijds een paar kilometer per uur gescheurd. Tegenwoordig wordt er met trekkers van 100-den PKs gewerkt met drie of meer ploegen. En veel sneller!

Desondanks stellen we vast dat hedendaagse kunstenaars zelden trekkers die aan het ploegen zijn op ets vastlegt. Met de (digitale) camera als grootste concurrent van de burijn.

Deze ets werd uitgegeven door de Vereeniging St. Lucas in 1932.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36.5 × 19.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Bout, Daan

Daan Bout (naamvarianten: Dan Bout, Jan Daniël Bout) werd op 20 januari 1891 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 22 oktober 1965. Naast de nodige zelf-educatie volgde Daan een formele kunstzinnige opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Quelinus. Hij was leerling bij Klaas van Leeuwen en Jaap Weyand. Als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist en etser was hij als kunstenaar actief in Amsterdam, Hilversum, Verenigde Staten van Amerika, Londen en Parijs. Zijn favoriete ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bout, Daan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ploegarbeid'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina