Aanbieding!
Kunstenaar:Tiele, Jan

Rietgedekte boerderij

 35,00

Artikelnummer: p19 407.006

Jan schilderde veel (boerderijen) maar niet dan nadat hij eerst de nodige schetsen / tekeningen had gemaakt. Soms echter ontstond er een grafisch product i.p.v. een olieverf; hier een ets van een – waarschijnlijk – Drentse deels vervallen boerderij.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.8 × 17.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Tiele, Jan

Jan Tiele (naamvariant: Jan Cornelis Tiele) werd op 9 juli 1884 in Utrecht geboren en overleed op 31 januari 1956 in Arnhem. Hij was de vader van F.J. (Floris) Tiele. Tiele volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij François Pieter ter Meulen en Nicolaas van der Waay. Tiele was als kunstenaar werkzaam in zowel Nederland (Utrecht, Amersfoort, Hattem, Leiden, Noordwijkerhout, Zierikzee, Amsterdam, Den Haag, Delft en Arnhem...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Tiele, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rietgedekte boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina