Aanbieding!
Kunstenaar:Damave, Poppe

Schaakclubje

 73,50

Artikelnummer: p19 567.005
Onderwerpen: ,

Een schaakclub in dodelijke ernst bijeen! Als je alleen al naar deze voorstelling kijkt voelt je bijna de spreekwoordelijke spelt vallen. Helaas weten we niet wie er op deze ets staan. Is het een fantasiegroepje, een stel vrienden van de kunstenaar of een oefening in fotografisch etsen of etsend te fotograferen? Ook kan het zijn dat deze ets werd gemaakt om te worden gereproduceerd voor een schaakpublicatie, een (boek)omslag of clubblad. Tenslotte verwierf Poppe Damave de meeste bekendheid door zijn vele illustraties die hij in opdracht maakte.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schaakclubje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina