Aanbieding!
Kunstenaar:Rutten, Johannes

Scheffersplein 1863

 25,00

Artikelnummer: p42 1539.002

Deze oude prent van Johannes Rutten toont het oude Dordrecht van de 19de eeuw met het bekende beeld van Arie Scheffer pontificaal op het later ook naar hem genoemde plein. Helaas is van dit meer dan schilderachtige hoekje van het plein niets meer over. De middeleeuwse bebouwing is in de loop der jaren vervangen door artdeco-achtige bouwsels en zelfs nog jongere bijna industriële bouwwerken (onder andere het latere en inmiddels al weer gesloten Vroom & Dreesman-gebouw). De Kolfstraat (rechts) is zelfs geheel het slachtoffer van sloophamers geworden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Rutten, Johannes

Johannes Rutten werd op 31 juli 1809 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 6 oktober 1884. Rutten was leerling bij onder andere Georg Adam Schmidt, Abraham van Strij (I) en Jacob van Strij. Johannes was als kunstenaar zijn gehele leven voornamelijk actief in Dordrecht en concentreerde zich vooral op kerkinterieurs en stadsgezichten. Vermeld in Immerzeel, Scheen, Witt Checklist.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rutten, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Scheffersplein 1863'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina