Aanbieding!
Kunstenaar:Koning, Roeland

Scheveningse vrouw bij vissersboot

 155,00

Artikelnummer: p22 665.002
Onderwerpen: ,

Roeland Koning was een van de ‘groten’ van Pulchri in de 1ste helft van de 20ste eeuw. Zijn grafische werk vinden we niet alleen terug in ‘losse’ producten maar daarnaast ook als illustratiemateriaal van drukwerk. Zonder enig overdrijven stellen wij dan ook vast dat Roeland Koning hier een monumentale linosnede heeft neergezet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 47 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Koning, Roeland

Roeland Koning (signeerde als Roeland Koning) werd op 5 augustus 1898 in Amsterdam geboren en overleed op 9 maart 1985 in Wassenaar. Hij volgde kunstzinnige opleidingen op de Kunstnijverheidsschool Quellinus, de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid allen in Amsterdam. Hij was er onder andere leerling bij Johannes Hendricus Jurres en Nicolaas van der Waay. Ditta van der Bosch werd later leerlinge bi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koning, Roeland.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Scheveningse vrouw bij vissersboot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina