Aanbieding!

Sleperspaarden in de sneeuw in de binnenstad

 606,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p1 231.034

Ook van deze tekening straalt het vakmanschap van Noltee als meester(tekenaar) af. Interessante vraag is het of hier sprake is van een ontwerp voor een later doek of dat het als tekening is bedoeld. Vermoedelijk is het een Haags straatgezicht in opdracht van……….?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41.5 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sleperspaarden in de sneeuw in de binnenstad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina