Aanbieding!
Kunstenaar:Dykstra, Johan

Straatgezicht (Amsterdam?)

 3.100,00

Artikelnummer: p5 066.005

Dit schilderij van Dykstra kan tot één van zijn topwerken worden gerekend. Zoekende naar nieuwe vormen en kleurnuances gaf hij met dit werk niet alleen richting aan de door hem opgerichte Groninger Groep meer zeker ook aan zijn eigen creatieve ontwikkeling. Dus we kunnen hier gerust over een sleutelwerk van hem spreken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 69 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

(Oude) Ploeg

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Straatgezicht (Amsterdam?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina