Kunstenaar:Unger, J.Th.

T-boerderij aan onverharde weg

 42,00

Artikelnummer: CO 1527.001

Andermaal een degelijk vastgelegd landschap door de voor ons onbekende kunstenaar J. Th. Unger.
Dit boerderijtype komt vooral veel voor in de Betuwe en wordt ook wel t-boerderij of Betuwse boerderij genoemd. Het is feitelijk een verder ontwikkelde krukboerderij die zelf weer ontstond uit het zogenaamde hallenhuis. Het relatief grote voorhuis van een t-boerderij straalt een zekere welstand uit van de (Betuwse) boerenstand met in ieder geval een aparte showruimte in het voorhuis- de zogenaamde pronkkamer. Deze hoeve bevindt of bevond zich vermoedelijk in het Brabantse gezien de zanderige ontsluitingsweg.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30.2 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Unger, J.Th.

Deze voor ons tot op heden onbekende kunstenaar maakte vooral commerciële fantasie?landschappen. Nadere informatie wordt door Caput Ovis zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Unger, J.Th..

Heeft u een vraag of opmerking over 'T-boerderij aan onverharde weg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina