Aanbieding!

Toegangsdeur onder geboomte

 129,00

Artikelnummer: p11 381.004

Ofschoon de kerkdeur op deze voorstelling uitnodigend openstaat, oogt de sfeer tegelijkertijd bedreigend en weinig gastvrij. Wilde Van ’t Hoff hiermee de Januskop (ondersteuning èn repressie) van het geloof tot uitdrukking brengen? Dat zullen we nooit te weten komen. Elke toeschouwer van dit werk zal het op een geheel eigen wijze beleven. Maar los van de mogelijke allegorie die deze ets wellicht wil uitbeelden, stellen we hoe-dan-ook de grafische kwaliteiten van Adriaan van ’t Hoff wederom vast.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32.5 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Toegangsdeur onder geboomte'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina