Aanbieding!

Trotse zwaan

 482,50

Uitverkocht

Artikelnummer: p3 231.066

Of Noltee nu landschappen, stillevens, personen of dieren vastlegde, altijd weer die eenvoud en vooral zeggingskracht in zijn werk. Met een minimum aan schakeringen legt hij exact vast wat hij waarneemt en wil overdragen. In deze fraaie aquarel treedt een trotse en fiere zwaan bij wijze van spreken bijna letterlijk uit de lijst. En zodra een toeschouwer zijn blik laat vallen op dit werk, laten zijn ogen het daarna niet meer los. Ook nu weer blijkt de ‘universaliteit’ van Cor Noltee als kunstenaar en zeker zijn veelzijdigheid. Noltee wordt wel de Dordtse Breitner genoemd maar het is wellicht eerder vanzelfsprekend om Breitner de Haagse Noltee te noemen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Trotse zwaan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina