Aanbieding!

Twee witte paarden (kunstdruk)

 19,50

Artikelnummer: 2A 585.004
Onderwerpen: ,

Dat Breitner een grootmeester als kunstenaar was, behoeft weinig argumentatie. Hij werd en wordt zozeer gewaardeerd (en bewonderd) dat zelfs kunstdrukken van zijn vele werken gretig aftrek vinden bij het (museum)publiek. Hier zo’n voorbeeld. Een kunstdruk die amper van het origineel valt te onderscheiden. Deze litho – gemaakt en verspreid door de firma Lankhorst – werd ook wel als ‘wachtende paarden’  getiteld.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 63.2 × 51.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Stijl

Samenstelling collectie

Vindplaats origineel

Museum Boymans-van Beuningen, Rotterdam

Breitner, George Hendrik

George Hendrik Breitner (voorkeurnaam: George Hendrik Breitner; signeerde vaak 'G.H. Breitner') werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren en overleed in Amsterdam  op 5 juni 1923. reitner schilderde mee aan het Panorama Mesdag. Breitner volgde opleidingen aan de Tekenacademie in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de Polytechnische School in Delft, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Breitner, George Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee witte paarden (kunstdruk)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina